Dénia Ciutat Creativa de la UNESCO

El projecte Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Unesco va renovar en 2020 dins del selecte grup internacional per a quatre anys més.

Dénia destaca com a "excel·lent" per les sinergies creades entre l'Ajuntament, la universitat, les institucions i el sector privat per a fer gran la Ciutat Creativa. A més de la promoció i preservació de les tradicions locals en l'àmbit de la gastronomia i la producció, "amb un impressionant programa d'activitats que focalitzen en aquest tema".

El desenvolupament del centre Gasterra, dedicat a l'estudi i la promoció de la gastronomia mediterrània, que aspira a convertir-se en un referent I+D. En general, l'esforç de Dénia en la integració en l'àmbit educatiu del projecte de Ciutat Creativa és un aspecte molt valorat. I l'adaptació del projecte als objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030, els ODS, també es destaca.

També el festival gastronòmic D*NA és una de les iniciatives molt ben valorades pel comité com una plataforma excel·lent de promoció de la ciutat de cara al món.
La qualitat del nou pla d'acció per als pròxims quatre anys també supera amb molt bona nota l'examen de la Xarxa de Ciutats Creatives, que inclou, a més, propostes coherents i rellevants per als objectius generals de la xarxa.

< Anterior Següent >