La Xara 2023

LA XARA, MÉS QUE MAI!

Programa pensat per a treballar amb idees reals i objectius clars.

Sense obres faraòniques i pensant més que en construir noves obres, mantindre les existents.            

Però sobretot continuar treballant per a La Xara, i per les/als Xareros i Xareres tenint sempre presents els nostres orígens.

 

 1. Recuperar el comerç de proximitat.

Crearem una bossa de locals en La Xara per a tots aquells emprenedors que vulguen muntar un negoci en La Xara.

L'ajuntament seria l'intermediari perquè això siga possible, buscant les millors opcions per a les dues parts i així evitar que La Xara es convertisca en una ciutat dormitori i el poder donar oportunitats de treball a totes les persones que ens ho demanen.

 

 1. Millorar la Plaça de la Palmera

Una de les places més emblemàtiques de La Xara hauria de lluir radiant i és el que volem fer amb ella sense que perda ni la seua essència ni la seua Palmera.                                                    

Simplement modernitzar-la perquè siga pràctica tant per a la gent que va en cotxe com a peu i es puga fer un ús millor, si cap, d'ella.

 

 1. Millorar el Parc Infantil

Els nostres xicotets d'ara són i seran el futur de La Xara, per tant anem a fer que tinguen el millor.

El parc infantil necessita una rehabilitació total i ho sabem tant tu, com jo i és el que anem fer. I anem a treballar per aconseguir-ho.

 

Creant un espai còmode i agradable, tant per als majors com per als xiquets, farem diversos projectes i volem que tu ens ajudes a triar-ne un.

 

 1. Contenidors soterrats

Fa 4 anys començàrem a treballar per anar substituint els contenidors que havien per soterrats, i anem acabar el que vàrem començar.

Perquè sabem que són més nets, fan menys olor, però sobretot perquè ens dóna millor imatge.

 

 1. Construir l'espai del picapedrer.

La Xara és tot un aparador del treball que van fer els Picapedrers, però és moment que tota aquesta informació tinga un espai on exposar-se i sobretot un espai on es puga visitar i documentar.

 

El sòl el tenim, estarà situat entre la futura Casa de la Cultura i la Zona Poliesportiva. Instarem a la resta d'Administracions a que ens ajuden i es comprometen junt amb nosaltres a construir el museu del Picapedrer.

Són els nostres orígens i es mereixen un gran espai perquè se'ls faça un just reconeixement.

 

 1. Construir el casal dels festers.

Cada any un dels col·lectius de gent més grans que té La Xara són la Comissió de Festes i els Quint@s. Aquest grup canvia cada any,               i cada any ens trobem amb la mateixa problemàtica: on poder fer un esdeveniment, celebració o simplement on poder reunir-se cada setmana.

Hi ha anys que aquest problema l'hem solucionat des de l'Ajuntament, uns altres ens ha resultat impossible i volem que això deixe de ser un inconvenient per a les futures comissions de Festes. Així que crearem el "Casal dels Festers", un espai que estarà destinat perquè cada any la comissió de Festes que entre dispose d'un local propi on puga organitzar les seues coses.. com nosaltres parlem de realitats aquest casal ja té espai, falta tindre'l lliure i condicionar-lo.. i eixe serà el nostre treball.

 1. Obrir les pistes esportives cada cap de setmana 

Ja està bé que cada cap de setmana xiquets i xiquetes hagen de botar la tanca per a poder jugar. Igual que s'obrin altres dependències municipals, obrirem i tancarem les pistes esportives per a qui vulga gaudir d'elles, que a fi de comptes per a això estan, per a gaudir.

    8. Millorar les instal.lacions de les pistes esportives                                                                                       

Aprofitar les coses que tenim ara es la nostra finalitat en aquests 4 anys i com hem dit que volem obrir les pistes esportives els caps de setmana, i ja que ho anem fer. Per què no aprofitar-les i millorar-les, construint dins d'elles??

Per una banda farem una pista de “Skate Park”, i d'aquesta manera els amants del patí tindran un espai on poder practicar aquest esport. Per altra muntarem el primer “Street Workout” en La Xara i així anirem fent una gran zona d´oci i esport.

 

 1. Continuar treballant perquè ens arriben les màximes subvencions possibles                                                    

L´objectiu principal d'aquests anys ha sigut eixe, el poder fer el màxim possible amb el mínim cost per als Xarer@s. I la veritat és que no se'ns ha donat gens malament.

Perquè l'objectiu: és continuar pel mateix camí, treballar perquè no deixen d'arribar, invertint tant en el què ja s'ha fet, com en xicotetes obres que s'hagen de fer. Mantenint en condicions carrers i voreres o el podent construir un “xicotet quiosc” en la Plaça del Garrofer és tan important com fer un edifici nou.. les obres no han de ser grans sinó importants i utils.

 1. Millorar serveis.                                                                                      

Sabem que hem treballat molt, però cal fer-ho més.

Sabem que tenim serveis que millorar com el de la neteja, assistència mèdica o seguretat. Per este motiu el nostre repte serà ampliar-los i millorar-los fins que puguem cobrir les necessitats que té La Xara..

 1. Consell de participació.                                                            

Volem que tots els sectors de La Xara es veien i es senten representats; i què millor que fer-ho en el Consell de Participació.

En principi buscarem hòmens i dones que vulguen participar en ell, però sempre estarà obert perquè qui vulga participar, ho puga fer.

Farem reunions trimestrals abarcant tot tipus de problemes i suggeriments que vagen surgint.

Des de la Junta Veïnal ens comprometrem a donar forma a les propostes i portar-les a terme.

 1. Crear normatives bàsiques pròpies                          

Tenim espais municipals que els veïns i les veïnes de La Xara no poden utilitzar amb normalitat pel fet de no tindre una normativa. En esta legislatura volem regularitzar coses tan fàcils com l´ús de la Plaça del Cinema, com els xiringuitos de festes...i moltes més que anirem fent.

I per suposat, no deixar de ser Maite.                                                                        

Fa 4 anys vaig arribar a La Xara amb molta il·lusió i un objectiu que era treballar PER A I PER LA Xara.

Aquest nou repte l'assumisc amb la mateixa motivació però amb molta més passió,perquè ara NO ARRIBE ara JA ESTIC i treballaré per a la meua gent i amb la meua gent.    

Cumplint igual que he fet aquestos 4 anys i si es pot millorar .. millor, i d´eixa manera treballar perquè a La Xara, ni als Xarer@s NO lis falte de res.

 

 

 

LA XARA MÉS QUE MAI: TOT EL QUE VAM DIR, TOT EL QUE HEM FET JUNTS.

  

VAM DIR QUE VOLIEM UN AJUNTAMENT ÚTIL, FUNCIONAL, QUE NO DEPENGA TANT DE DÉNIA.

RESULTAT: 1. El primer que es va fer va ser baixar l'Ajuntament a la planta baixa i així d'aquesta manera facilitar a totes les persones, independentment del seu tipus de mobilitat, l'accés a l'Ajuntament. S'han ampliat els serveis bàsics i ara ja es poden tramitar des de l'Ajuntament de La Xara, des de permís de Crema fins a poder traure un volant o certificat d'Empadronament.

Hem fet de l´Ajuntament de La Xara un PIC (Punt d´Interes Catastral) i treballant per poder celebrar “BODES” i que la gent se puga casar en La Xara.

 

VAM DIR QUE GARANTIRIEM ELS SERVEIS MÍNIMS.

RESULTAT: 2. Tant Policia com servei de Neteja assignats de forma diària a La Xara, en aquest cas la Policia abanda de l'entrada i eixida del col·legi, està allí de forma permanent i d'aquesta manera ja forma part com un més en La Xara, participant de tot i donant la confiança a tots els veïns/es en qualsevol problema / conflicte.

 

ET VAM PROMETRE EL PASSEIG "JOAN BAPTISTE BASSET" 

RESULTAT: 3. Ens vam comprometre a acabar la prolongació del Passeig i així ho hem fet. Hem construït el Passeig Morxama, amb un resultat espectacular i sense que a l'Ajuntament li coste un cèntim. I d'aquesta forma poder gaudir d'un passeig amb unes vistes immillorables al costat del barranc Morxama i acabant en el gran Pinaret.

 

ENS VAM EMPENYAR EN RECUPERAR EL PINARET

RESULTAT 4: Hem recuperat el Pinaret amb lletres en majúscules. D'una banda els accessos tant pel Passeig Morxama, com pel Carrer Morxama. Després d'una bona neteja, la construcció de la Zona Recreativa amb Barbacoes, banys i taules de Pic-nic.

I per últim amb la instal·lació del Circuit Multi-Aventures que ha convertit al Pinaret de La Xara en una de les zones més envejades de La Xara.

La quantitat de veïns i veïnes tant de La Xara com de les poblacions del voltant que han gaudit del Pinaret en aquest temps ha sigut innombrable, no només en Pasqua sinó durant tot l'any.

 

 VAM DIR QUE VOLIEM UN GIMNÀS BIO SALUDABLE

RESULTAT 5: Gimnàs Bio Saludable instal·lat junt a una font al parc infantil de La Xara

 

 VAM PARLAR DE RECUPERAR EL QUATRO. 

RESULTAT 6: No és tan sols que hàgem convertit el Quatre o la Plaça del Cinema en un referent cultural, l'hem convertida en la Plaça de La Xara, hem tirat parets obrint jardins i arreglant carrerons per a fer-la més vistosa i accessible.

Hem realitzat cinema a la fresca a l'estiu, festivals, concerts i mercats però sobretot el que hem fet és traure-li partit i fer-la nostra.

 

VAM PROMETRE L'ESCOLA. 

RESULTAT 7: Per fi fem realitat un col·legi complet amb tot tipus d'instal·lacions que ha de tindre qualsevol col·legi amb menjador, gimnàs, biblioteca.

I amb tots els requisits i ben fet res d'apanyos ni històries estranyes, en un parcel·la nova amb tots els requisits i necessitats que demana la Conselleria d'Educació.

I al mateix temps ens permet rehabilitar el vell edifici de l'escola vella per a convertir-la en una casa de la Cultura per a poder realitzar activitats culturals (classes de dansa, música, exposicions...) i d'aquesta manera poder comptar amb més instal·lacions municipals per a ús dels veïns i veïnes de La Xara.

 

VAM PROMETRE ARREGLAR EL CAMÍ DEL CEMENTERI I EL CAMÍ FONDO.

RESULTAT 8: El camí del Cementeri es va arreglar a través d'una subvenció nominativa que va rebre l'Ajuntament de Dénia.

Això unit a les obres de millora que havia fet la Diputació d'Alacant tant de voreres com d'asfalt de la carretera del apeadero del tren a La Xara han fet el que es puga circular per eixa zona amb normalitat.

 D'altra banda tenim sol·licitada dins del Pla d'Obres Provincial 2019 de la Diputació d'Alacant, les obres d´acondicionament de part del Camí Fons: des de darrere del Rest Venta de Possa fins a l'encreuament del supermercat Mas i Mas. En aquestes obres s'inclou la construcció d'un pont en la zona inundable. Confiem que podrem fer-ho realitat.

 

ET VAM DIR QUE LA XARA PODIA ACONSEGUIR MÉS SUBVENCIONS

 

RESULTAT 9: En aquests 4 anys hem triplicat les subvencions que hem rebut per part de la Diputació d'Alacant (superant 1.000.000€). A banda d'aquestes subvencions hem aconseguit per part de la Generalitat Valenciana altres inversions per a les obres del col·legi, casa de la Cultura, Carretera de l'Avinguda del Mar etc..

 

ET VAM DIR QUE L'AJUNTAMENT PODIA ESTALVIAR MOLTES DESPECES. 

RESULTAT:10: L'estalvi fonamental ha sigut energètic, en substituir l'enllumenat que hi havia per un LED. Això ha permés estalviar en electricitat en un 70%. Aquest estalvi unit a uns altres de menor quantitat ha permés que La Xara destine una partida a inversions; gràcies a aquestes inversions s'han pogut realitzar obres com la de la Plaça de l'Església, Carrer Major, Morxama o Pilars...

 

ENS VAM COMPROMETRE A TINDRE UNA TREVALLADORA SOCIAL

RESULTAT 11: Hem aconseguit tindre en el mateix Ajuntament de La Xara una treballadora Social el primer dimarts de cada mes informant i ajudant als veïns i veïnes que ens l´han demanat. Al mateix temps com la relació amb aquest departament i l'Ajuntament és molt bona, qualsevol urgència s'ha tractat de forma immediata.

 

MAITE ET VA DIR QUE SERIA UNA ALCALDESSA ACCESIBLE

RESULTAT 12: Tal com es va quedar les portes de l'Ajuntament han estat obertes per a tanta gent com ha volgut reunir-se amb Maite, intentant escoltar i informar de totes les peticions i queixes que s'han fet, buscant solucions de forma directa i sempre amb la intenció de treballar per a millorar la vida dels veïns i veïnes de La Xara.

S´han fet reunions semestrals informatives, inclús una consulta veïnal que va tindre una gran participació. S´ha creat una pàgina de Facebook per anar informant a tots els veïns/es de totes les activitats que se desenvolupen des de l´Ajuntament.

 

MIRA: TOT AÇÒ HO HAS FET TU: 

 

ACTIVITATS:

Uso de cookies de socialistesdenia.com

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y la experiencia de uso de este sitio web. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.

ACEPTAR